Incredibil ce a putut să iasă de la o vânzare de Mercedes pe Facebook, la Iași. S-a lăsat cu ani grei de pușcărie

vineri, 26 aprilie 2024, 03:00
4 MIN
 Incredibil ce a putut să iasă de la o vânzare de Mercedes pe Facebook, la Iași. S-a lăsat cu ani grei de pușcărie

Pe masa judecătorilor a ajuns dosarul unei tâlhării mai puțin obișnuite. Agresorul nu a furat de la victima sa bani sau vreun telefon mobil, ci o simplă foaie de hârtie. Pentru aceasta, dar și pentru că a încercat să-l determine să renunțe la plângere, va ajunge în spatele gratiilor.

Atenția lui Vasilică B. a fost atrasă de un Mercedes Benz C180 scos la vânzare pe Facebook. I-a propus proprietarului un schimb, el urmând să cedeze o Mazda 6. Schimbul a fost efectuat , dar Mercedes-ul nu a corespuns așteptărilor. Avea 19 ani vechime, iar vârsta și uzura își spuneau cuvântul. A decis să-l vândă, contra sumei de 1.700 de euro, tot pe Facebook. După câteva zile, a primit un mesaj, prin care i se propunea să-l schimbe cu un Audi A4 din 2002. În noiembrie 2020, cei doi s-au întâlnit, pentru a perfecta afacerea. Au schimbat mașinile și actele acestora, cu excepția cărților de identitate, pentru că tânărul care îi oferise Audi-ul a spus că nu o are asupra sa. A rămas stabilit să schimbe și cărțile de identitate în perioada imediat următoare.

 

Uite cartea, nu e cartea!

 

Cum însă în timpul zilei fostul proprietar al Audi-ului nu a mai fost de găsit, nerăspunzând nici la telefon și nici pe Facebook, Vasilică B. s-a hotărât să scape de mașina abia obținută. În aceeași zi, a vândut autoturismul Audi A4 contra sumei de 800 de euro, aăa cum e deținea, fără toate actele. După aproximativ 10 zile însă, Vasilică B. a fost căutat la telefon de fostul proprietar al Audi-ului, care i-a spus că a găsit cartea de identitate a mașinii și că vrea să primească în schimb cartea de identitate a Mercedes-ului, așa cum stabiliseră inițial.

Pe după-amiază, însoțit de un prieten și consătean, Viorel L., Vasilică B. s-a prezentat la locul de întâlnire, respectiv parcarea Secției 4 Poliție Rurală Miroslava. După o vreme, a apărut și Mercedes-ul, din care au coborât frații Adrian și Vasile Neculai. Adrian Neculai a cerut cartea de identitate a Mercedes-ului. Viorel L. a scos-o din torpedo și a cerut la schimb cartea de identitate a Audi-ului. Abia a apucat să deschidă gura însă, pentru că Adrian Neculai l-a lovit cu pumnul în față, apoi l-a tras de geacă și a continuat apoi să-l lovească, inclusiv cu picioarele. Bărbatul a căzut și a scăpat din mână cartea de identitate a Mercedes-ului., Neculai a ridicat-o imediat, după care a continuat să-l lovească cu piciorul în zona capului. În paralel, Vasile Neculai îl atacase pe Vasilică B.

După finalizarea agresiunii, Adrian și Vasile Neculai au urcat în Mercedes și au demarat spre Iași, iar cei doi agresați au intrat în secția de poliție pentru a reclama cele întâmplate. „Spectacolul” fusese urmărit în direct de șoferii care treceau pe drumul județean, unii dintre ei oprind pentru a vedea ce se întâmplă. Niciunul însă nu a intervenit.

 

„Vezi-ți de treaba ta, că eu știu unde stai, știu pe unde umbli!”

 

În aceeași zi, Adrian Neculai l-a sunat pe Vasilică B. și i-a spus că îi va da cartea de indentitate a Audi-ului, însă doar contra sumei de 1.000 de lei. În replică, Vasilică B. l-a înștiințat că a fost la medicul legist și a reclamat fapta la poliție, cercetările începând pentru tâlhărie. „Uoi, fratele meu, vezi-ți de treaba ta! Tu habar nu ai avut cu cine ai făcut schimb, nici nu știi cu cine stai de vorbă. Vezi-ți de treaba ta că eu știu unde stai, știu pe unde umbli, știu pe unde lucrezi, m-am interesat de tine. Vrei să dau de tine și să te omor, ești nebun la cap?(…) Vezi-ți de treaba ta, băi fratele meu, că tu nu mai calci Iași, nu mai calci Miroslava, tu nu mai lucri pe acolo, nu mai nicăieri. Vrei să… pentru un cazan de mașină să dau în tine? Tu m-ai enervat și de asta am vrut să-ți arăt că… Am vrut să-ți arăt că nu știi cu cine stai de vorbă. Că nu am pus mâna pe tine. Vrei să îți dau și ție un capac să-ți rup capul, în tine”, i-a răspuns Neculai.

În timpul audierii penale, Neculai a declarat că incidentul fusese provocat de Vasilică B., care îi ceruse 1.000 de lei pentru cartea de identitate a Mercedes-ului. Declarația sa a fost respinsă ca nesinceră, cercetările stabilind că, de fapt, el nu avusese nicio clipă intenția să facă schimbul cărților de identitate ale celor două autoturisme. De fapt, nu avusese niciodată cartea de identitate a Audi-ului, scopul agresiunii fiind acela de a face rost de actele Mercedes-ului. Amenințările adresate de Adrian Neculai lui Vasilică B. au fost încadrate de anchetatori ca răzbunare pentru ajutorul dat justiției, faptă care atrage majorarea cu o treime a limitelor pedepsei principale.

 

Trei ani de pușcărie chiar dacă nu avea antecedente

 

Chiar dacă nu avea antecedente penale, Adrian Neculai a fost condamnat la 3 ani de închisoare, cu executarea în regim de detenție. Fratele său a primit o pedeapsă de 2 ani și 8 luni de închisoare, dar cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani. Apelurile declarate de cei doi împotriva sentinței Judecătoriei au fost respinse miercuri de Curtea de Apel.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii